Koi wijzer

Jip Geerlings is gastredacteur bij het blad Koi wijzer

Het houden van Koi is niet gemakkelijk. Daarom krijgen leden van KOI 2000 en abonnees viermaal per jaar het magazine Koi Wijzer thuisgestuurd. Dit niet minder dan 130 pagina’s tellende, fullcolour koimagazine behandelt op duidelijke wijze onder andere nieuwe producten, vijvers en tuinen van leden, koivariëteiten en medische, technische en wetenschappelijke onderwerpen.

Gastredacteur Koi wijzer

Als gastredacteur van Koiwijzer schrijf ik (waar de tijd het toe laat) ieder kwartaal een stuk voor het blad . Hierin komen alle belangrijke punten aan bod om succesvol Koi´s te houden.


Koinieuws

Koi Wijzer brengt u veelal als eerste op de hoogte van het laatste koinieuws. Naast op zichzelf staande artikelen en reportages kent Koi Wijzer verschillende terugkerende rubrieken. Een aantal van deze rubrieken worden in de onderstaande tekst aan u voorgesteld. In ‘De vijver van’ brengt de redactie bezoeken aan vijvers van leden in Nederland en België.

Daarbij betreft het niet alleen absolute droomvijvers, maar ook de meer bescheiden waterpartijen. In de artikelen staat de liefhebber centraal. Een goede huisvesting, een uitmuntende waterkwaliteit en het juiste dieet zijn de belangrijkste pijlers van succesvol koihouden. Waar de eerste twee pijlers zich nog vrij duidelijk laten omschrijven, draait het bij de derde pijler vooral om merknamen. En terwijl alle fabrikanten gouden bergen beloven, is er steeds maar weinig bekend over de achterliggende filosofie en knowhow. 


Filter tips

Daarnaast valt en staat je vijver met het filter. Die zorgt voor de perfecte leefomgeving voor onze juweeltjes en daar moet voldoende aandacht aan besteed worden. Door het magazine te voorzien van nuttige tips over de diverse filtersystemen kun je goed voorbereid van start gaan. In een wereld waar de wetenschap alsmaar grotere hoogten bereikt, wordt de structuur van de diergeneeskunde steeds professioneler. De laatste ontwikkelingen in de koi-gezondheidszorg worden daarom op de voet gevolgd door de diverse (Koi)dierenartsen die Nederland rijk is. Het laatste koinieuws, de koi-agenda, opmerkelijke wetenswaardigheden uit de vis-wereld en nieuws van de vereniging. U vindt het allemaal in de rubriek ’t Wereldje. Nog geen lid? U kunt online een lidmaatschap afsluiten door naar deze pagina te gaan