Vijverspecialist Geerlings

Over de vijverspecialist

Ik, Jip Geerlings, heb een eenmanszaak en heb me in de loop der jaren ontwikkeld tot vijverspecialist. Met veel connecties en hulp van diverse hoveniers en zz’pers. Denk hierbij aan timmermannen, loodgieters, metselaars en andere specialisten, werk ik aan uiteenlopende vijverprojecten. Met dit team van specialisten om me heen, realiseren we de grootste en meest uitdagende vijverklussen. Vaak staan we met meerdere mensen tegelijk in uw tuin om de klus van A tot Z te regelen.

De start als vijverspecialist

Zelf ben ik opgeleid als hovenier. In 1999 ben ik begonnen aan mijn eerste vijverklus. Later in 2002 liep ik stage bij Koicenter Tiel. Hier heb ik sinds die tijd afwisselend op zaterdagen en daarna volledige dagen gewerkt. Ik heb in 2002 mijn eerste Koi-gezondheid cursussen gevolgd bij Rob Hijemans.

Hovenier

In 2005 heb ik mijn MBO Hoveniers diploma gehaald. hiervoor ben ik één dag in de week naar school gegaan, en de rest van de week werkte ik bij Verbeek Hoveniers te Rumpt. Daarna ben ik door een ander hoveniersbedrijf benaderd, dat voornamelijk in de vijverbouw zat. Echter door privéproblemen ging dit bedrijf failliet. Vervolgens ben ik volledig bij Koicenter Tiel gaan werken. Tegelijkertijd heb ik In de avonduren mijn HBO commerciële economie papieren behaald. Vervolgens heb ik voor mijn eindscriptie uitgewerkt wat de mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te beginnen.

Eigen bedrijf

In 2016 heb ik besloten voor mij zelf te gaan beginnen. Sinds die tijd bouw ik voor particulieren en bedrijven complete vijvers. Dit gaat vaak gepaard met een nieuwe tuin en regelmatig een Douglas overkapping voor de filterinstallatie. Ook komt hier vaak wat extra opslagruimte of een nieuwe tuinkamer bij om optimaal van de vijver te genieten. Naast mijn expertise als vijverspecialist, heb ik dus ook voldoende ervaring in overkappingen en hovenierswerkzaamheden.

Helaas komen we onderweg bij veel klanten verkeerd aangelegde of verkeerd geadviseerde vijvers tegen

De laatste jaren wordt ik steeds vaker door andere hoveniers ingehuurd zodat we specialistische vijver en zwembad werkzaamheden kunnen verrichten. Dit advies is erg uiteenlopend. Zo gaat dit van het adviseren en leveren van filters en pompen voor een heldere vijver, tot een bestaande vijver /zwembad volledig bouwen. Daarnaast krijg ik ook veel verzoeken van hoveniers, waarbij ik de vijver lever en het hoveniersbedrijf de rest van de tuin weer zelf doet.

Alle mogelijke vijvers

Qua vijvers maken we alle mogelijke vijvers en zwembaden. Hierbij zijn we vooral gespecialiseerd in de high tech koivijvers. Bekijk ook mijn blogpost over high tech koivijvers. Deze vijvers zijn kraakhelder en hierbij zijn de slangen en leidingen volledig weggewerkt. Een vijver gebouwd door een vijverspecialist is niet vergelijkbaar met een vijver gebouwd door een hovenier. Uiteraard zijn hoveniers ook in staat om een vijver te kunnen bouwen. Echter kom er ontzettend veel specialistische kennis bij kijken. Het gaat daarbij een stuk verder dan een gat graven en een stuk folie erin vouwen.

Helaas komen we onderweg bij veel klanten verkeerd aangelegde of geadviseerde vijvers tegen wat verschilt van een troebele vijver tot zelfs vijvers die door de hoge waterdruk uit elkaar gedrukt worden. Met mijn 20 jaar ervaring en meer dan 200 gebouwde/verbeterde vijvers kan ik voor eigenlijk iedere vijver situatie een oplossing bieden.

Bekijk de projecten van vijverspecialist Geerlings

Ga naar projecten voor de meest actuele vijverprojecten. Bekijk ook mijn facebook pagina voor de laatste updates

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008446600433


Vragen over vijveraanleg? Ga dan naar het contactformulier