Over ons

Specialist in vijverbouw

Ik (Jip Geerlings) heb een eenmanszaak met veel connecties en hulp van diverse hoveniers, zz’pers, timmermannen, loodgieters, metselaars en andere specialisten, waardoor ik de grootste en meest uitdagende klussen kan aannemen. Vaak staan we met meerdere mensen tegelijk in uw tuin om de klus van A tot Z te regelen. Zelf ben ik een hovenier die in 1999 mijn eerste vijver aanlegde en later in 2002 stage liep bij Koicenter Tiel, waar ik sinds die tijd afwisselend op zaterdag en een aantal jaren dagelijks, gewerkt heb. Ik heb in 2002 mijn eerste Koi-gezondheid cursussen gevolgd bij Rob Hijemans. In 2005 heb ik mijn MBO Hoveniers diploma gehaald door één dag in de week naar school te gaan en de rest van de week bij Verbeek Hoveniers te werken. Hier ben ik door een ander hoveniersbedrijf benaderd, dat voornamelijk in de vijverbouw zat. Door privéproblemen ging dit bedrijf failliet, waarna ik bij Koicenter Tiel ben gaan werken en in de avonduren mijn HBO commerciële economie papieren heb behaald. Voor mijn eindscriptie heb ik uitgewerkt wat de mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te beginnen. In 2016 heb ik besloten voor mij zelf te gaan beginnen en sinds die tijd bouw ik voor particulieren en bedrijven complete vijvers, met daaromheen meestal een nieuwe tuin en regelmatig een Douglas overkapping voor de filterinstallatie en wat extra opslagruimte of een nieuwe tuinkamer dicht bij de vijver.

De afgelopen tijd word ik ook steeds vaker door andere hoveniers ingehuurd om juist de specialistische vijverwerkzaamheden te verrichten. Dit verschilt vaak van het adviseren en leveren van vijver-filters en pompen voor het helder krijgen van de bestaande vijver, tot het volledig bouwen van een nieuwe vijver. Het hoveniersbedrijf kan dan de rest van de tuin zelf afronden.

Een vijver gebouwd door een vijverspecialist is naar mijn idee niet vergelijkbaar met een vijver gebouwd door een hovenier. Niet dat hoveniers geen vijver kunnen bouwen, maar er zijn veel meer technieken nodig om een mooie vijver te kunnen bouwen, dan een gat graven en een stuk folie erin plaatsen. Helaas kom ik onderweg bij veel klanten verkeerd aangelegde of geadviseerde vijvers tegen, wat verschilt van een troebele vijver tot zelfs vijvers die door de hoge waterdruk uit elkaar gedrukt kunnen worden. Met mijn twintig jaar ervaring en meer dan 200 gebouwde/verbeterde vijvers kan ik voor iedere vijvervraag een oplossing bieden. Wat vijvers betreft, maak ik alle mogelijke vijvers en zwembaden. Vooral de High-Tech Koi vijvers, waarbij het water in de vijver te allen tijde kraakhelder is en er geen slangen, leidingen of wat dan ook in het zicht zijn.

Informeer naar de mogelijkheden

Groothandel:

Zwem/Vijverspecialist Geerlings is een Groothandel ontstaan vanuit een hoveniersbedrijf gericht op vijverbouw. Met mijn 20 jaar ervaring in vijverbouw en zwembadbouw heb ik heel wat producten voorbij zien komen. De laatste jaren worden we steeds meer benaderd door hoveniers om het vijvergedeelte of zwembadgedeelte voor hun te begeleiden en of te realiseren. Hierbij varieerd het tussen advies geven en materialen leveren tot de totale bouw overnemen.
Profidrum importeur:
Sinds vorig jaar is Profidrum verkocht naar Engeland en worden deze filters ook daar gemaakt. De laatste jaren heb ik steeds meer Profidrum filters geplaatst op vijvers en zwemvijvers aangezien deze kwaliteit beduidend hoger is dan de meeste filters in de markt. Met de nieuwe productie in Engeland was het even de vraag wat mogelijk is voor de Nederlandse markt. Vanaf September dit jaar kunnen we zeggen dat Profidrum weer terug is in Nederland. We zijn Importeur/Verdeler geworden van Profidrum en zullen hiervoor ook alle onderdelen op voorraad hebben.

Profidrum:
Profidrum is al meer dan 10 jaar een begrip in de koiwereld en de waterzuivering. Een Profidrum trommelfilter filtert het water automatisch doormiddel van een trommel met 70micron (vergelijkbaar met een koffiefilter) gaaspanelen. Door het waterniveau in de trommel te meten weet het systeem wanneer het doek vervuild. Als dit gebeurd draait de trommel automatisch en spoelt het doek schoon in een afvoergoot. Profidrum is betrouwbaar door het gebruik van hoogwaardige producten. De interne delen zijn allemaal van rvs316 en de motoren komen uit de industrie. Het is niet voor niks dat ze over de hele wereld gebruikt worden en zelf veel gebruikt worden bij onze grotere dierentuinen in Nederland.

Zwembad/ vijvergroothandel:
Door het groot verbruik heb ik extra korting bij de grote zwambad en vijvergroothandels. Hierdoor kan ik tegen dezelfde prijzen leveren als zei. De grote zwembad groothandels nemen door de enorme drukte van de afgelopen jaren geen nieuwe klanten meer aan. En ze leveren vaak alleen grote partijen in één keer. Wat niet haalbaar is met een paar zwembaden per jaar. Door onze grote afzet kunnen we de kleinere klanten wel beleveren en kunnen we ook de beste producten van de verschillende groothandels combineren. Wij werken niet met vertegenwoordigers die voorheen uit een hele andere markt komen. We adviseren uit eigen ervaring op gedaan in het werk.

Ledverlichting:
We hebben ledverlichting op maat gegoten in rvs behuizing. Hierdoor is het volledig waterdicht en gaat het jaren mee. De verlichting wordt nu voornamelijk gebruikt bij gemeentes en openbare terreinen waar het echt van hoge kwaliteit dient te zijn.
Denk kwa maatwerk aan bijvoorbeeld verlichte traptreden in een zwembad of lijnen in de bestrating. Het geheel is is wit of rgb licht te krijgen welke te regelen zijn met een app.

Eigen voerlijn en waterverbeterings middelen:
Met de jaren ervaring in de vijverbranche hebben we veel voer getest en voorbij zien komen.
Hierdoor hebben we gekozen om een eigen voer op de markt te zetten waar bij het voor ons belangrijk is dat de ingrediënten mee helpen aan een goede weerstand voor de vissen en waarbij het voer goed verteerbaar is zodat het water zo min mogelijk vervuild. Een goede weerstand bij de vissen zorgt ervoor dat ze beter hun voer kunnen opnemen en daarbij gebruiken voor de ontwikkeling. Bij verschillende klanten hebben we al zeer positieve reacties over verbetering van de bouw en de weerstand van de vissen.
Waterverbeterings middelen zullen met een goed filter minimaal nodig zijn maar toch moeten er af en toe bacteriën worden toegevoegd in een vijver. Bij een zwemvijver zullen de planten mineralen verbruiken welke aangevuld dienden te worden. Bij een zwembad is het afhankelijk voor welk systeem er wordt gekozen of er zout,choor of ph- toegevoegd dient te worden. Deze middelen kunnen we leveren en hierin kunnen we adviseren.
Vijverchecks:
Periodiek of in geval van problemen doen we ook vijverchecks bij klanten hierbij controleren we het water. Strijken we de vissen af en controleren we dit onder de microscoop. Waar nodig behandelen we de vissen of het water. Met wonden kunnen we ook onder verdoving de wond zelf behandelen.
Vaak worden we door de klant koidocter genoemd maar daar zijn andere opleidingen voor dan wordt je opgeleid voor dierenarts. Zelf heb ik 20 jaar geleden al mijn eerste vis cursussen gedaan bij één van de koidoctoren. Hier door kan ik zo’n 80% van wat een koidocter kan ook tegen lagere tarieven. Bij extreme gevallen kunnen we dan als nog een koidocter inschakelen.