Specialist in vijverbouw

Ik (Jip Geerlings) heb een eenmanszaak met veel connecties en hulp van diverse hoveniers, zz’pers, timmermannen, loodgieters, metselaars en andere specialisten, waardoor ik de grootste en meest uitdagende klussen kan aannemen. Vaak staan we met meerdere mensen tegelijk in uw tuin om de klus van A tot Z te regelen. Zelf ben ik een hovenier die in 1999 mijn eerste vijver aanlegde en later in 2002 stage liep bij Koicenter Tiel, waar ik sinds die tijd afwisselend op zaterdag en een aantal jaren dagelijks, gewerkt heb. Ik heb in 2002 mijn eerste Koi-gezondheid cursussen gevolgd bij Rob Hijemans. In 2005 heb ik mijn MBO Hoveniers diploma gehaald door één dag in de week naar school te gaan en de rest van de week bij Verbeek Hoveniers te werken. Hier ben ik door een ander hoveniersbedrijf benaderd, dat voornamelijk in de vijverbouw zat. Door privéproblemen ging dit bedrijf failliet, waarna ik bij Koicenter Tiel ben gaan werken en in de avonduren mijn HBO commerciële economie papieren heb behaald. Voor mijn eindscriptie heb ik uitgewerkt wat de mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te beginnen. In 2016 heb ik besloten voor mij zelf te gaan beginnen en sinds die tijd bouw ik voor particulieren en bedrijven complete vijvers, met daaromheen meestal een nieuwe tuin en regelmatig een Douglas overkapping voor de filterinstallatie en wat extra opslagruimte of een nieuwe tuinkamer dicht bij de vijver.

De afgelopen tijd word ik ook steeds vaker door andere hoveniers ingehuurd om juist de specialistische vijverwerkzaamheden te verrichten. Dit verschilt vaak van het adviseren en leveren van vijver-filters en pompen voor het helder krijgen van de bestaande vijver, tot het volledig bouwen van een nieuwe vijver. Het hoveniersbedrijf kan dan de rest van de tuin zelf afronden.

Een vijver gebouwd door een vijverspecialist is naar mijn idee niet vergelijkbaar met een vijver gebouwd door een hovenier. Niet dat hoveniers geen vijver kunnen bouwen, maar er zijn veel meer technieken nodig om een mooie vijver te kunnen bouwen, dan een gat graven en een stuk folie erin plaatsen. Helaas kom ik onderweg bij veel klanten verkeerd aangelegde of geadviseerde vijvers tegen, wat verschilt van een troebele vijver tot zelfs vijvers die door de hoge waterdruk uit elkaar gedrukt kunnen worden. Met mijn twintig jaar ervaring en meer dan 200 gebouwde/verbeterde vijvers kan ik voor iedere vijvervraag een oplossing bieden. Wat vijvers betreft, maak ik alle mogelijke vijvers en zwembaden. Vooral de High-Tech Koi vijvers, waarbij het water in de vijver te allen tijde kraakhelder is en er geen slangen, leidingen of wat dan ook in het zicht zijn.

Informeer naar de mogelijkheden