Zeeffilter vijver

Een zeeffilter is een voorfilter voor welk filter dan ook. Het water stroomt over de zeef, waardoor het grove vuil op de zeef blijft liggen en het fijnere vuil in een volgend stadium afgevangen moet worden. Deze zeven werden veel geplaatst in combinatie met beadfilters. Een zeef is een mooi voorfilter.

Trommelfilters

Maar ondertussen zijn ze aardig ingehaald door trommelfilters, die fijner filteren en het vuil meteen afvoeren, wanneer het doek vervuild raakt. Een zeef moet handmatig schoongemaakt worden. Aangezien hier verder geen ingewikkelde techniek zit zijn er hier nagenoeg geen storingen mee. Wel zijn de wat oudere modellen niet zo recht meer waardoor er veel grofvuil langs het zeef-element gaat.

Zeeffilter als bladvanger

Een zeeffilter is een goed voorfilter, maar moet altijd in combinatie met een fijner filter geplaatst worden. Alleen een bewegend bed achter een zeeffilter kan voor goede waterkwaliteit zorgen, maar helder zal de vijver niet worden. Tegenwoordig bouw ik veel zeeffilters van klanten om naar een bladvanger welke we voor een trommelfilter plaatsen, zodat het hele grove vuil zoals blad niet in de trommel komt en daarna in de afvoer.

Vragen over vijveraanleg of filters? Ga dan naar het contactformulier