Dag 5 van Osaka naar Kurume

Dag 5 van Osaka naar Kurume

Vandaag is weer een reisdag, We zijn om 8 uur opgestaan om nog even gebruik te maken van de spa die in ons hotel zat. Fris en fruitig zaten we aan het ontbijt en na het ontbijt hebben we de laatste spullen gepakt opweg naar het station. In japan hoef je eigenlijk nooit ver om bij een station te komen bijna alles is op loopafstand. Nu konden we ook bijna naast ons hotel via een lift de grond in. Dit gedeelte van het spoor lag diep in de grond en via twee overstaps kwamen we bij het hoofdstation uit vanwaar de shin kansen reden. Deze treinen halen tot in de 300km per uur en brengen je in korte tijd over grote afstand in Japan. De trein reis was een mooi moment om mijn dag verslagen te maken dus vandaar dat er deze dag wat meer verschenen zijn. In de trein heb je naast je stoel stopcontacten dus je kunt makkelijk je telefoon laden of op je laptop werken. Na een treinreis van een kleine 3 uur en 3 keer overstappen zijn we aangekomen bij Kurume Station. Tevens zitten we in het Kurume station Hotel wat ons verblijf zal zijn voor de komende twee nachten. Hier kwamen we om 15.00 aan en zijn we even rustig wat gaan eten en drinken in een restaurant op het station. Onze belgische vrienden/collega koi dealers waren al bij ogata en kwamen rond 17.00 terug. Het is vanaf het hotel een 10 a 15 minuten rijden met de taxi om bij Ogata koifarm te komen dus dat had vandaag niet veel nut om nog te gaan en de komende dagen zullen we genoeg tijd hebben om te gaan kijken. Van Hiromi had ik al bericht gehad dat we om 19.00 opgehaald zouden worden om te gaan eten dus hebben we even de rust gepakt om ons op te frissen en savonds in de taxi te stappen. Op zulke dagen rond de veiling en de Ogata cup zijn er veel koidealers aanwezig van over de hele wereld. meestal regelt Hiromi of Manabu een restaurant of hotelruimte waar een soort galadiner geserveerd wordt. Zo ook deze avond waar we weer in een grote zaal zaten met zo’n 10 a 12 tafels van ieder 6 personen. wij waren met 7 en hebben een extra stoel aangeschoven. De schalen met eten waren bereid voor 6 man en dat is in Japan altijd lastig omschakelen dus de eerste gangen moesten we kleinere porties delen tot filip het personeel 1 voor 1 de porties aan wees en daarna 1 voor 1 de mensen aan tafel. vanaf dat moment viel het kwartje en kwam er de volgende gangen een extra portie mee. Blijft altijd mooi om te zien hoe strak de Japanners zich aan de regels houden. Als je een taak hebt gekregen blijf je die zo uitvoeren ook al is dat niet altijd logisch lijkt de insteek hier te zijn.

Morgen is de dag van de Ogata cup waarvoor ik uitgenodigd ben om te komen Jureren en waar deze hele reis mee begonnen is dus na het eten nog even een biertje met de belgische collega’s en daarna vroeg naar bed om vit te zijn met het jureren.

Yoku Nemuru / Slaap Lekker

foto dit jaar.

foto vorig jaar